Om oss - Klimatpanelen

Om oss

Grönt Väder som står bakom klimatpanelen

 Grönt Väder är en tjänst med väderprognoser och artiklar om väder och klimat. I en och samma app visas väderprognoser från Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut (SMHI), YR och Global Forecast System (GFS). Dessutom visas ett komboväder som väger samman de tre väderkällorna. Enligt våra verifikationer är kombovädret säkrare än övriga väderkällor, framförallt för prognoser längre än 5 dagar.

Varför klimat?

Det är ingen hemlighet att sommaren 2018 blev en ögonöppnare för både konsumenter och företag. Vi började prata mer om hur vi borde ändra vår livsstil för att leva klimasmartare.

Vi lyssnade på våra användare som vill förstå väder- och klimatförändringar. Därför försöker vi idag tillgängliggöra komplex forskning i vårt innehåll. Genom att leverera träffsäkrare väderprognoser hjälper vi dessutom våra användare att anpassa sig efter ovanligt och extremt väder, vilket kan bli en möjlig konsekvens av klimatförändringarna.

Med vårt klimatpanel syftar till vi att utbilda miljöintresserade personer och uppmana dem att tänka om sin livsstil. Vi siktar också att bli en brygga mellan miljömedvetna konsumenter och hållbara företag.

Vårt team

Vill du veta mer om vår klimatpanel eller Grönt Väder? Hör av dig till oss!

Johan Svensson

VD Grönt Väder

johan.svensson@lrfmedia.se


Katja Samoilina

Produktägare & Affärsutvecklare

katja.samoilina@lrfmedia.se


Bosse Lindberg

Försäljning & Marknad

bosse@grontvader.se


Linda Linnskog Rudh

Innehållsansvarig

linda.linnskog.rudh@lrfmedia.se