fbpx

Nu är det ungdomarnas tur

Dags att fokusera på framtiden – och vad kan väl då vara bättre än att fråga unga människor om deras syn på klimatfrågan?

Klicka här så kommer du direkt till enkäten.

Nu släpper Klimatpanelen en enkät som vänder sig till alla 15-25-åringar. Vi vill till exempel veta vilka frågor unga människor siktar in sig mest på. Är det flygresorna, eller konsumtionen av prylar, eller kanske maten man äter?

Flera undersökningar, och även Klimatpanelens tidigare enkäter, visar att vissa frågor engagerar mer än andra.

Rädslor

I vår egen första undersökning från årsskiftet var 60 personer i åldersgruppen 15-25. På frågan ”Har du klimatångest” svarade 88% ja och 12% nej.

”Vad är du mest rädd för med klimatförändringarna?”, var nästa fråga. De som svarade fick välja max tre alternativ och svaren fördelade sig så här:

Läs mer om undersökningen här. 

Kläder

I Klimatpanelens andra enkät, med frågor om kläder, svarade 71 personer i åldersgruppen 15-25 år.

Den största andelen, 65%, trodde att de köper 5-20 plagg per år, men i medeltal köper faktiskt svensken 50 plagg per år. Frågan är om de unga är bättre på att hålla nere klädkonsumtionen eller om uppfattningen man har om antalet plagg man köper skiljer sig från verkligheten.

Läs mer om vår klädundersökning här.

Mat

Den senaste undersökningen handlade om mat och bland panellisterna var 50 personer i åldersgruppen 15-25 år. Den totala mängden panellister som angav ålder var 550 stycken.

En spännande sak är att titta på hur den unga gruppen av klimatpanellister svarar när det gäller matpreferenser. Jämför vi med hela åldersspannet på de som svarade ser vi att den yngre gruppen är mycket mer selektiv. Det är till exempel bara 12% som svarar ”jag äter allt” medan den siffran är 37% när vi tittar på samtliga åldrar bland klimatpanellisterna.


Läs mer om vår matundersökning här.

Ny ungdomsundersökning på gång

Nu kommer som sagt en undersökning som vänder sig till just 15-25-åringarna. Vi vill veta om mer om vilka frågor som är viktiga för kommande generationer – med fokus på klimatet.

Om du redan är en av våra Klimatpanellister har du fått ett mail med länken till enkäten. Men om du kanske inte hittar mailet eller ännu inte är med i panelen, klickar du här och kan svara på enkäten direkt.

Gå med i Klimatpanelen och berätta om dina tankar kring klimatförändringar!

* obligatoriska fält

 
Jag ger LRF Media rätt att använda mina uppgifter och svar för att presentera relevant statistik. * Läs LRF Medias personuppgiftspolicy


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *